Implantul dentar este o radacina artificiala, din titan, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si asigura suportul pentru realizarea de coroane sau punti dentare. Implantul dentar este recomandat atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de succes.

Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala simpla si nedureroasa, intr-o zona edentata vindecata sau dupa o extractie recenta care nu a produs distructie osoasa mare. Se asteapta o perioada de timp intre 3 – 6 luni pana se stabileste o relatie de legatura intre implant si os (osteointegrare) si apoi implantul poate servi drept sprijin pentru lucrarea protetica necesara zonei respective                        (coroana, punte, proteza).

Implanturile dentare pot inlocui un singur dinte, mai multi dinti , sau toti dintii dumneavoastra. Calitatea şi cantitatea osului sunt de o importanta majora. Daca osul este initial insuficient, atunci se poate practica o procedura de adaugire numita augmentare osoasa. Aceasta se poate face in functie de caz in timpul interventiei chirurgicale de inserare a implanturilor sau separat.

Ca si avantaje clinice se pot enumara urmatoarele: nu se sacrifica integritatea dintilor vecini pentru a masca lipsa unui dinte, ca in cazul puntilor; previn resorbtia osoasa; pacientii purtatori de proteze mobile pot beneficia de lucrari fixe; lucrarile pe implanturi arata identic cu dintii naturali.

Aplicarea unui implant dentar este o investitie pentru viitor si pentru calitatea vietii dumneavoastra. Noii dinti sustinuti de un implant dentar vor creea aceeasi senzatie ca si dintii naturali.

Va asteptam in cabinetul stomatologic Dr. Alex Szatmari la o consultatie!!!