Tratamentul stomatologic laser asistat este cea mai recenta revolutie in stomatologie si utilizeaza tehnologia de varf in beneficiul biologic al pacientului ! 

Energia concentrata si puternica a laserului permite aplicatii topice precise, fara a avea un efect invaziv. Laserul dentar reprezinta o tehnologie extraordinara, perfect complementara cu orice cabinet stomatologic. Acest dispozitiv medical are un ecran tactil, care asigura acces imediat la tratamentele presetate din fabrica, cu o arie de acoperire larga: Parodontologie, Endodontie, Chirurgie, Terapie, Albire dentara.Una din cele mai raspandite afectiuni la nivel mondial este boala parodontala. Tratamentul laser este recomandat in 100% din cazuri.

Tratamentul laserpentru decontaminarea bacteriana a tesuturilor gingivale este o procedura terapeutica care permite obtinerea de rezultate rapide, nedureroase, frecvent eliminandu-se etapa chirurgicala rezectiva. Aceste rezultate favorizeaza pastrarea dintilor pe o perioada mai indelungata. 

Laserele pot fi folosite şi pentru sterilizarea canalelor radiculare in timpul tratamentelor endodontice. Laserul va realiza o dezinfectie extrem de eficienta a canalelor radiculare, crescand astfel sansele de reusita a tratamentului endodontic.

Laserul poate fi util si in tratamentul tesuturilor moi. Poate fi folosit pentru remodelarea gingiei. Reconturarea sau remodelarea gingivala este o procedura estetica. Folosirea laserului va creste precizia interventiei si va reduce sangerarea in timpul operatiei.Beneficiile tratamentului cu laser dentar

Tratamentul cu laser dentar, oricare ar fi tipul acestuia si zona in care este aplicat, prezinta o multime de beneficii, comparativ cu tratamentele traditionale stomatologice:

  • este putin invaziv;
  • reduce sangerarea;
  • unele tratamente nu necesita anestezie;
  • este sigur atat in cazul copiilor, cat si in cel al femeilor insarcinate;
  • datorita fasciculului puternic de energie, laserul are capacitatea de a steriliza campul operator, reducand riscul infectiilor bacteriene;
  • este un tratament foarte precis;
  • contribuie la regenerarea mai rapida a tesuturilor afectate;
  • reducerea disconfortului si a inflamatiei postoperatorii.